Typetje kapitein Droogsloot 

De enige kapitein van het Westelijk Halfrond die niet drinkt. Hij heeft schoon schip gemaakt. Liters dronk hij, was een echte zuipschuit. Sterke verhalen heeft hij voldoende, sterke drank niet meer. Want zoals zijn naam al aangeeft: hij staat al een tijdje droog. Het was: in ieder stadje een ander kratje. Verwelkomt u vriendelijk en voelt meteen aan zijn water wat voor vis hij in de kuip heeft. Zal kijken of u zeebenen heeft en of uw richtinggevoel in orde is. Bakboord en stuurboord kan hij u uitleggen: het ene is links, het andere rechts. Of andersom. Zijn motto: "Vrouwen eerst, kinderen hoef ik niet".
 

typetje kapitein 4typetje kapitein 6typetje kapitein 7typetje kapitein 5    typetje kapitein 13typetje kapitein 8typetje kapitein 10

Kapitein op evenementen, havendagen en aan boord.

Was o.a. kapitein van een baggerschuit. Tegen toeristen zegt hij: "I was captain of a shitboat." Maar nu vaart hij met u mee als gastheer of loopt rond op een nautisch evenement, havendag of Sail. Kapitein aan wal. Let wel: niet aan lager wal. Zonder kapitein Droogsloot vaart niemand wel.