Typetje Nico van de Kliko   

De enige kletsende kliko van Nederland. Hij is een opgeruimd type, een blije bak. U kan Nico overal tegenkomen. Buiten op een markt, braderie of festival. Of binnen op een feest, receptie, party, festival, straattheaterfestival of evenement.

Mobiel optreden tussen het publiek

Hij beweegt zich tussen de mensen door. Heeft alle tijd, hij komt verzamelen wat u in de bak doet. Alles kunt u bij hem kwijt: van afval tot een praatje. Hij kan heel veel hebben. 
Enkele van zijn broers: beveiligingsagent, boswachter  en bouwvakker. 

typetje nico van de kliko 13typetje nico van de kliko 11typetje nico van de kliko 14typetje nico van de kliko 3 typetje nico van de kliko 17typetje nico van de kliko 6typetje nico van de kliko 4typetje nico van de kliko 8typetje nico van de kliko 7typetje nico van de kliko 19   typetje nico van de kliko 10 

Mobiele act

Hij is altijd blij om mobiel rond te kunnen lopen. Want hij zit in de bak, al kan hij daar niet gaan zitten. Nu kan hij heerlijk even luchten. Nico is graag onder de mensen. Hij gunt het u dat u lekker vrij kunt bewegen, zelf verplaatst hij zich in een langzaam tempo. Geen wandelende tak, maar wandelende bak.

In de kliko gooien

"Klep dicht" kent hij niet. Zijn klep staat nooit stil. Bewaar maar vast iets wat u bij hem in de bak kunt gooien. Nico heeft alvast een plaatsje voor u gereserveerd. Zo'n goede bak heeft u nog niet gehad!