Typetje kok huren

Daar staat ie dan voor uw neus op uw feest, tuinfeest, barbeque, receptie, jubileum of evenement: Karel de vieze kok.Want er moet ook gegeten worden. Hij staat bij het buffet of loopt rond met een schaal met hapjes. Een echte viespeuk, doet aan hergebruik. Restjes mag hij graag gebruiken. Hij legt veel van zichzelf in het eten. Misschien komt u iets van hem op uw bord tegen. Zijn specialiteit: non-food. Hij is beperkt houdbaar: een eendags-kok. Langer dan één dag willen ze hem nooit hebben. Maar van die ene dag probeert hij dan altijd wel iets bijzonders te maken. Zelf zegt hij: "Koken is het mooiste vak dat er is. Maar niet voor mij." Voor mensen met een sterke maag. Hier ziet u hem in actie op een tuinfeest, een verjaardagsfeest, een privé-feest: Video vieze kok.
typetje kok 11typetje kok 4
typetje kok 3typetje kok 10typetje kok 1typetje kok 5

typetje kok 2typetje kok 9typetje kok 6typetje kok 8

Maar Karel probeert er altijd wel iets van te maken. Zijn neusharen pas nog bijgeknipt en zijn haren gewassen, of geprobeerd te wassen. Komt altijd informeren of het gesmaakt heeft. Dat noemt hij nazorg. "Heeft u een sterke maag? Hier zult u nog lang plezier van hebben". Geen kok uit het boekje. Een kookboek heeft hij nog nooit gezien.

Hij komt ook graag een praatje met u maken. Vertelt dan over het vak. Dat hij solliciteerde op de baan "vieze kok gezocht" en dat hij gekozen werd. Dat is 'm toch maar mooi gelukt! Dat hij waarschijnlijk nooit een ster zal krijgen, behalve dan in zijn voorruit. Op de vraag of het vers is, antwoordt hij: "Toen ik het kocht wel". Sjiek diner, buffet, barbeque, à la carte, snacks, voor een kleine groep of voor honderden mensen: Karel heeft het allemaal meegemaakt. Maar nooit langer dan één dag per evenement. Daar heeft hij mee leren leven. 

Karel is de kwaadste kok niet. Wel de slechtste. Maar je kunt wel met hem lachen. Sommigen noemen hem "rare kok" of "grappige kok". Hij is graag onder de mensen en zo min mogelijk in de keuken. Karel is er eigenlijk ook wel een beetje trots op: de enige kok in Nederland die nog nooit is terugevraagd. En dat kunnen maar weinigen zeggen. Karel alleen.

Enkele van zijn broers: foute ober, bouwvakker Bouwe, fotograaf Eugène en dokter Quak.