Typetje schoonmaker Pablo

 
Vrolijk typetje maakt schoon met de Spaanse slag. Is meer type prater dan poetser. Hij maakt vaak en graag praatjes met de mensen om zijn Nederlands te kunnen oefenen. Tussendoor zwabbert hij wat, verplaatst af en toe eens iets en veegt wat vuil opzij. Schoon is bij hem: voor het oog. Een ideale sfeermaker en sfeerverhoger. Is erg graag onder de mensen en benieuwd naar hoe ze het hebben.
Woont nu 15 jaar in Nederland en zijn Spaanse accent klinkt overal in door. Hij houdt van de Hollanders, hun nuchterheid en hun humor. "Iek fiende dè Hollanders zo ge-ienteressierd en gezellig. Maar mijn temperament blijve natoerlijk Spaans". 
 

typetje schoonmaker 11typetje schoonmaker 5

typetje schoonmaker 3typetje schoonmaker 10typetje schoonmaker 9typetje schoonmaker 6typetje schoonmaker 12typetje schoonmaker 13typetje schoonmaker 4

Pablo is behoorlijk vernederlandst. Eet liever stamppot dan paella, liever bitterballen dan tapas. Hij vindt de Nederlandse vrouwen ook mooier dan de Spaanse. "Spaanse vrouwen hebben teveel temperament en teveel praatjes". Hij kan erg genieten van vrouwelijk schoon, maar houdt professioneel en privé gescheiden. Hij is ook al een keer gescheiden, van een Spaanse vrouw.

Hij wil ook graag dat u een geweldige avond beleeft. Daarom moet de vloer goed schoon zijn, de tafels netjes en alles wat glimmen moet glimt. Smeert zijn keel met Glassex. Is goedkoper dan drank.
Als het klikt zal hij u misschien uitnodigen om een keer naar Spanje te komen, hij heeft daar een vakantiehuis "Casa de Pablo". Spanjaarden zijn gastvrij, maar op zijn beurt is hij weer blij met de gastvrijheid in Nederland.

Enkele van zijn broers: butler, Peter Plant, pizzakoerier Luigi en zijn zus gastvrouw Gonny.