Deze horecahork mag gewoon niet ontbreken op uw feest, receptie, party, bijeenkomst, evenement, privé-feest, terras en overal waar je een ober kunt verwachten. Hij ziet eruit als ober, maar zal u toch verrassen. Vaak begrijpt hij u verkeerd, is hij iets vergeten, of komt hij met iets geheel anders dan u besteld had. Een foute ober dus. 

Wat hij wel heeft is humor. Door zijn gedrag, gestuntel en miscommunicatie zal hij u aan het lachen maken. Hij doet ook wel zijn best om het u naar de zin te maken, alleen niet altijd op de manier die u verwacht had. Hij is een praatjesmaker, sfeermaker en gangmaker.  Maak ook kennis met zijn broer de vieze kok

In sommige situaties zullen de gasten nergens vanaf weten en is de verrassing des te groter wanneer deze “hork” een komisch acteur blijkt te zijn. Als undercover ober. De onthulling van deze  grappige ober geeft altijd veel hilariteit.

Een variant van de horecahork is de dronken ober of de Franse, Spaanse of Italiaanse ober. Zij hebben allen een sterk accent waardoor u direct hoort waar deze ober vandaan komt. Het mediterrane karakter zit in hun bloed en deze warmte krijgt u als bezoeker ook mee. Complimenteus is hij van huis uit, hij wil mensen graag blij maken.

Snel is deze ober niet, hij maakt graag praatjes met de gasten en zal u vertellen dat hij al 12 jaar in Nederland is en nog elke dag op zijn Nederlands oefent. “Iek probiere altijd mijne Hollands te perfektionieren. En iek hou van de mense en wiele graag weten watte mense bewege”.

De foute ober zal u opzoeken, uw bestelling fout opnemen en u daarna verrassen. Krijgt u wat u wilde? Hij zal meer dan de gemiddelde ober een praatje met u maken en wil altijd weten hoe u hier gekomen bent. U zult u door deze rare ober, terwijl u uit bent, toch thuis voelen.